Gezond tussendoortje: bananenbrood met walnoten recept

Een plak van dit zelfgemaakte bananenbrood is een heerlijke, verantwoorde snack. Als je dit recept één keer maakt, heb je er wel 10 keer plezier van! Snijd het bananenbrood in plakken, verpak deze individueel en plaats in de vriezer. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje in huis.

Dit bananenbrood is op zichzelf al heel lekker, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw plak bananenbrood te besmeren met een laagje kokosolie. Op deze manier krijg je extra gezonde vetten binnen, die je lang verzadigd houden.

Dit recept is suikervrij en past daarom perfect in een suikervrij voedingspatroon.

Benodigdheden (voor 10 plakken):

  • 150 gram havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 1 appel
  • 3 eieren
  • 25 gram walnoten
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kokosolie
  • Snuf zout
  • Optioneel: 1 el rauwe cacaonibs

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de appel en snijd deze in kleine blokjes.
  3. Hak de walnoten.
  4. Maal de havermout tot havermeel met behulp van een keukenmachine of blender.
  5. Voeg de bananen, de eieren, het kaneel, het bakpoeder, de kokosolie en een snufje zout aan de keukenmachine of blender toe. Mix tot een glad beslag.
  6. Doe het beslag in een kom en roer de appelblokjes en gehakte walnoten erdoorheen.
  7. Roer eventueel de rauwe cacaonibs door het beslag.
  8. Schep het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en schuif de cakevorm in de oven.
  9. Bak het bananenbrood ongeveer 45 minuten, totdat deze goudbruin en gaar is. Check dit met een vork of satéprikker (deze moet er schoon uitkomen nadat je hem erin hebt gestoken).
  10. Laat het bananenbrood volledig afkoelen en snijd in 10 plakken.

Eén plak bananencake bevat 150 calorieën


DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU

Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!

  • Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!

Meer dan 50.000 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload


2018-02-19T15:33:59+00:00februari 19th, 2018|Recepten|4 Comments

4 Comments

  1. Marieke 13/06/2018 at 8:56 pm - Beantwoorden

    Goedeavond kan ik in de bananen brood ook amandelmeel gebruiken ipv havermout? Heb ook wel havermout maar ook amandelmeel

    • Lynda 15/06/2018 at 2:37 pm - Beantwoorden

      Hoi Marieke,

      Ja hoor geen probleem, ik weet dan alleen niet hoe de structuur gaat zien. Moet je dus even testen. 🙂

      Groetjes Lynda

  2. Carla 28/06/2018 at 4:28 pm - Beantwoorden

    hallo, ben bezig van maandag met jouw dieet en ben al 2 kg kwijt. kan ik ipv boekweit ook quinoa gebruiken?

    • Lynda 29/06/2018 at 7:42 am - Beantwoorden

      Hoi Carla,

      Wat goed zeg!

      Ja dat kan zeker hoor. 🙂

      Groetjes Lynda

Laat een reactie achter

Op mijn website gebruik ik cookies. Klik hier voor meer info. Ok