Recept: Kip met zoete aardappel, boerenkool en pompoen

Dit heerlijke, kleurrijke gerecht is vullend en verwarmend. Het zit vol eiwitten dankzij de kip, en bevat veel vezels door het gebruik van verschillende groentes.

Boerenkool is een echte superfood. Het bevat diverse vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, calcium, kalium, ijzer en magnesium. Deze vitamines en mineralen zijn belangrijk om je lichaam gezond te houden.

Dit gerecht past goed in een suikervrij voedingspatroon en is een voorbeeld van een gezond diner.

Benodigdheden (voor 1 persoon):

  • 150 gram kipfilet
  • 150 gram zoete aardappel
  • 150 gram pompoenblokjes (vers of uit de diepvries)
  • 100 gram boerenkool (gesneden)
  • 15 gram pijnboompitten
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl rozemarijn
  • Olijf- of kokosolie
  • Zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
  2. Doe de zoete aardappel en de pompoen in een pan met kokend water en kook deze 8-10 minuten.
  3. Snijd ondertussen de kip in blokjes, snipper de ui en pers de knoflook.
  4. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of wokpan en bak de kip en de ui circa 5 minuten.
  5. Voeg de boerenkool, de knoflook, het paprikapoeder, de rozemarijn en een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe. Bak al roerend circa 5 minuten.
  6. Giet de zoete aardappel en pompoen af en voeg deze aan de koekenpan toe. Bak nog circa 2 minuten.
  7. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  8. Garneer het gerecht met de pijnboompitten.

Dit gerecht bevat 622 calorieën


DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU

Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!

  • Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!

Meer dan 50.000 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload


2018-02-19T12:52:29+00:00februari 19th, 2018|Recepten|0 reacties

Laat een reactie achter

Op mijn website gebruik ik cookies. Klik hier voor meer info. Ok