Hoi,

Welkom bij Leef Puur Natuur: de website waarin ik mijn kennis over gezondheid en voeding met jou deel.

Er is tegenwoordig op het internet veel tegenstrijdige informatie te vinden over gezondheid en welke voeding nou wel of niet gezond voor je is. Mag je wel of geen kokosolie gebruiken? Is te veel fruit eten wel of niet goed voor je lichaam? Is een light product wel of niet gezonder dan een ‘gewoon’ product? Voor elk wondermiddeltje zijn er weer veel negatieve argumenten te bedenken.

Het enige wat ik kan doen is mijn informatie baseren op betrouwbare wetenschappelijke onderzoeken en de theorie van de orthomoleculaire voedingsleer, en deze vervolgens zo makkelijk mogelijk voor je maken. Hiermee hoop ik dat jij verder kunt bouwen naar een energieker, gezonder en gelukkiger leven.

Hieronder heb ik mijzelf een aantal vragen gesteld om jullie een kijkje te geven in de persoon achter Leef Puur Natuur.

Waarom ben je begonnen met Leef Puur Natuur?

Tijdens mijn medische opleiding deed ik onderzoeken bij patiënten met diabetes, hypertensie en cholesterolproblemen, en gaf ik de resultaten door aan de arts. In die jaren is het mij opgevallen dat elk kwaaltje werd bestreden met medicatie en nooit werd aangepakt vanuit de werkelijke oorzaak.

Vanuit dit oogpunt ben ik gaan onderzoeken hoe deze ziekten preventief voorkomen kunnen worden en kwam ik uit op de visie van een orthomoleculair voedingspatroon. Ik kon mij erg vinden in deze methode, waardoor ik de opleiding orthomoleculaire voeding ben gaan volgen.

Wat houdt orthomoleculaire voeding precies in?

Orthomoleculaire voeding staat er voor om de lichaamscellen optimaal te voorzien van de benodigde voedingsstoffen in de juiste verhoudingen. Het is een studie naar de werking van de micro- en macrovoedingsstoffen in ons lichaam om een goede gezondheid in stand te houden. Via deze methode wordt het lichaam voorzien van vitaminen, mineralen en bouwstenen (vetzuren, fytonutriënten , water) in de juiste balans.

Door een orthomoleculair voedingspatroon te volgen, zal je al snel de volgende voordelen ervaren:

  • Meer energie
  • Een beter slaappatroon
  • Gewichtsverlies
  • Verbeterde huid, haar en nagels
  • Minder last van darmproblemen
  • Minder stress, meer efficiëntie en een sterker bewustzijn

Het grootste voordeel dat je gaat ervaren is een betere weerstand. Virussen en bacteriën krijgen namelijk geen grip meer op je lichaam. Door het lichaam goed op te bouwen en te onderhouden, zal je leven veel actiever en energieker zijn.

Wat wil ik bereiken met Leef Puur Natuur?

Ons westerse eetpatroon bestaat vooral uit bewerkt voedsel, snacks, bewerkte vleesproducten, suikers en geraffineerde granen. De kwaliteit van onze voeding is sterk verminderd door milieuvervuiling en diverse verwerkingsprocessen. Deze manier van eten veroorzaakt veel lichamelijke en geestelijke aandoeningen. De kans op het krijgen van een depressie wordt met 55% verhoogd, en 70% van alle kankervormen staat in verband met deze slechte eet- en drinkgewoonten.

Via Leef Puur Natuur wil ik dit probleem onder de aandacht brengen en wil ik de mensen in Nederland uitnodigen om mee te doen met het loslaten van ons vastgeroeste eetpatroon. Ik wil mijn kennis volgens de orthomoleculaire voedingsleer graag delen, in de hoop dat ik jou kan helpen om gezonder te worden.

Mijn missie met Leef Puur Natuur is om de meest voorkomende ziekten, zoals diabetes, hypertensie, cholesterolproblemen en zelfs kanker, preventief te bestrijden.

Op dit moment ben ik bezig mij verder te specialiseren in orthomoleculaire voeding voor zwangere vrouwen en voor kinderen.

Daarnaast heb ik een programma ontwikkeld: Leef Suikervrij.

Tijdens het volgen van het programma eet je 21 dagen lang voeding zonder geraffineerde suikers, en eet je alleen voeding vol met vitaminen, mineralen en essentiële voedingsstoffen. Dit draagt bij aan gewichtsverlies, een betere weerstand en een verbetering van je energieniveau.

Lees hier meer informatie over het Leef Suikervrij programma.

Wil je graag een proefdagje? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief en ontvang een compleet suikervrij dagmenu gratis.


Download het suikervrije dagmenu

Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!

  • Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!

3863 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload