Detox Smoothie – Ontgift je lichaam met deze smoothie

Smoothies zijn een gemakkelijke manier om waardevolle voedingsstoffen aan je dag toe te voegen. Vooral wanneer je wat minder tijd over hebt.

Wat heb je eraan? Behalve dan dat het lekker smaakt!

Door het drinken van een detox smoothie krijg je essentiële vitamines, mineralen, vezels, antioxidanten en fytonutriënten binnen.

Wat levert dat op voor je gezondheid? Hieronder enkele voordelen:

 • Meer energie
 • Sterker immuunsysteem
 • Gewichtsverlies (minder zin in zoetigheidheid)
 • Een stralende huid
 • Een stabielere bloedsuikerspiegel

Waaruit bestaat een goede smoothie?

De beste detox smoothies bestaan uit natuurlijke, alleen “ echte” ingrediënten die vol zitten met antioxidanten, vitaminen, mineralen en gezonde vetten.

Antioxidanten zorgen voor het afvoeren van vrije radicalen. Wanneer je lichaam langdurig vol zit met vrije radicalen leidt dat tot een lage weerstand, een slechte huid en een lager energie niveau. Ook draagt het bij ter preventie van verschillende vormen van kanker.

Je lichaam heeft gezonde vetten nodig om energie te verbranden. Het is de grondstof voor de bouwstenen van het lichaam. Tevens geeft het een langer verzadigd gevoel, waardoor je minder snel naar koolhydraat rijke producten zal grijpen. Wat ook weer gunstig is voor het gewicht.

Je kunt eindeloos variëren met detox smoothie recepten. Let er wel op dat je niet teveel fruit toevoegt, vanwege een hoog fructose gehalte. Combineer met rauwe groenten, kruiden en specerijen.

Onderstaand recept is een voorbeeld van een ontgiftende smoothie met de juiste samenstelling.

Detox Smoothie recept

Ingrediënten:

½ avocado
40 gram blauwe bessen
40 gram ananas
Handvol verse rauwe spinazie
Handvol verse rauwe boerenkool
¼ komkommer
100 ml kokoswater

Bereidingswijze:

 1. Mix alle ingrediënten in de blender totdat het een gladde smoothie wordt.
 2. Is de smoothie te dik? Voeg dan wat extra kokoswater of kraanwater toe.

Wat maakt deze detox smoothie zo gezond?

Avocado: Avocado’s hebben een laag fructose gehalte en zijn rijk aan de gezonde vetten die het lichaam nodig heeft als energiebron.

Boerenkool: Boerenkool zit vol vitamine K, A en C en antioxidanten. Deze groente is bewezen een lager risico te geven op ten minste vijf kankersoorten en helpt je DNA te beschermen tegen beschadigingen.

Blauwe bessen: Bessen hebben een lager suikergehalte dan veel andere soorten fruit, waardoor het beter is voor je insulinegehalte. Het zit vol met antioxidanten die gunstig werken tegen huidveroudering, diabetes type 2 en cholesterol.

Ananas: Ananas is rijk aan vitamine C. Het bevat een enzym dat gunstig werkt voor je spijsvertering, ontstekingsremmend is en bijdraagt aan een betere weerstand.

Spinazie: Spinazie is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Het beschermt je lichaam tegen vrije radicalen en is ontstekingsremmend.

Komkommer: Komkommer bestaat voor 95% uit water, ideaal om je lichaam te hydrateren. Het werkt ontstekingsremmend en bevat lignanen die gunstig werken tegen meerdere kankersoorten.

Kokoswater: Kokoswater hydrateert je lichaam (bestaat ook voor 95% uit water) en bevat veel mineralen, zoals kalium, calcium, magnesium, sodium en koper. Het zorgt voor een goede ph waarde in je lichaam.


DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU

Al 76.283 keer gedownload

Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!

 • Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!

4 reacties op “Detox Smoothie – Ontgift je lichaam met deze smoothie

  • Vanessa Teune zegt:

   Het kan zeker een positief effect hebben omdat je vochthuishouding op peil komt en afvalstoffen worden afgevoerd. Tegen cellulitis is een combi van dit voedingspatroon samen met dagelijkse beweging de beste manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *