Een plak van dit zelfgemaakte bananenbrood is een heerlijke, verantwoorde snack. Als je dit recept één keer maakt, heb je er wel 10 keer plezier van! Snijd het bananenbrood in plakken, verpak deze individueel en plaats in de vriezer. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje in huis.
Dit bananenbrood is op zichzelf al heel lekker, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw plak bananenbrood te besmeren met een laagje kokosolie. Op deze manier krijg je extra gezonde vetten binnen, die je lang verzadigd houden.
Dit recept is suikervrij en past daarom perfect in een suikervrij voedingspatroon.
Benodigdheden (voor 10 plakken):
- 150 gram havermout
- 3 rijpe bananen
- 1 appel
- 3 eieren
- 25 gram walnoten
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kokosolie
- Snuf zout
- Optioneel: 1 el rauwe cacaonibs
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de appel en snijd deze in kleine blokjes.
- Hak de walnoten.
- Maal de havermout tot havermeel met behulp van een keukenmachine of blender.
- Voeg de bananen, de eieren, het kaneel, het bakpoeder, de kokosolie en een snufje zout aan de keukenmachine of blender toe. Mix tot een glad beslag.
- Doe het beslag in een kom en roer de appelblokjes en gehakte walnoten erdoorheen.
- Roer eventueel de rauwe cacaonibs door het beslag.
- Schep het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en schuif de cakevorm in de oven.
- Bak het bananenbrood ongeveer 45 minuten, totdat deze goudbruin en gaar is. Check dit met een vork of satéprikker (deze moet er schoon uitkomen nadat je hem erin hebt gestoken).
- Laat het bananenbrood volledig afkoelen en snijd in 10 plakken.
VOEDINGSWAARDEN PER PLAKJE KCAL: 148
Koolhydraten: 17 gram, Eiwitten: 9,5 gram, Vetten: 6 gram, Vezels: 2 gram
DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU
Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!
- Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!
Meer dan 75.000 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload.
Goedeavond kan ik in de bananen brood ook amandelmeel gebruiken ipv havermout? Heb ook wel havermout maar ook amandelmeel
Hoi Marieke,
Ja hoor geen probleem, ik weet dan alleen niet hoe de structuur gaat zien. Moet je dus even testen. 🙂
Groetjes Lynda
Hoi! Heb dit bananen/appel/noten brrod net gemaakt met amandelmeel. En ben dik tevreden! Minder hoog dan het brood op de foto bij het recept. Maar volgens mij zéker even lekker en de moeite waard.
Wat leuk om te horen. 🙂
Geniet ervan.
Groetjes Lynda
Met 100 gram amandelmeel en 50 gram havermeel word hij perfect van structuur.
hallo, ben bezig van maandag met jouw dieet en ben al 2 kg kwijt. kan ik ipv boekweit ook quinoa gebruiken?
Hoi Carla,
Wat goed zeg!
Ja dat kan zeker hoor. 🙂
Groetjes Lynda
Is dit een koolhydraat arm recept?
Hoi Kirsten,
Banaan en havermout is wel een bron van koolhydraten. Het is wel heel gezond, maar niet perse koolhydraatarm.
Groetjes Lynda
Goedemorgen Lynda
Ik heb het bananenbrood gemaakt en wij vonden het lekker dus gedaan wat jij voorstelde
snijden en in de vriezer.
Bedankt voor dit recept.
Hopelijk gaat het werken voor mij en eet ik minder.
fijne dag vandaag en groetjes van Jet
Super Jet, leuk dat je dit wil delen!
Fijne dag en groetjes!
Tip voor in de vriezer: als he tussen iedere snee een stukje bakpapier doet, plakt het niet aan elkaar. Gr Mieke
Goede tip, dank!
Groet LPN
Hallo,
Even een vraagje.
Ik mag geen eieren eten, door wat kan ik deze vervangen in het bananenbrood?
Overgevoelige lever en galblaas.
Dank u
Beste Lieve,
De eieren in dit recept geven de bindende functie. Je kan het vervangen door het volgende:
*3 el pindakaas, 1 el chiazaad met 3 el water, 1 extra banaan.
Met deze combi heb je de beste kans dat het èn lekker bindt èn goed van smaak blijft.
Succes en ik hoor graag of het is gelukt.
Gr LPN