Bananen-walnoten brood

Een plak van dit zelfgemaakte bananenbrood is een heerlijke, verantwoorde snack. Als je dit recept één keer maakt, heb je er wel 10 keer plezier van! Snijd het bananenbrood in plakken, verpak deze individueel en plaats in de vriezer. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje in huis.

Dit bananenbrood is op zichzelf al heel lekker, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw plak bananenbrood te besmeren met een laagje kokosolie. Op deze manier krijg je extra gezonde vetten binnen, die je lang verzadigd houden.

Dit recept is suikervrij en past daarom perfect in een suikervrij voedingspatroon.

Benodigdheden (voor 10 plakken):

  • 150 gram havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 1 appel
  • 3 eieren
  • 25 gram walnoten
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kokosolie
  • Snuf zout
  • Optioneel: 1 el rauwe cacaonibs

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de appel en snijd deze in kleine blokjes.
  3. Hak de walnoten.
  4. Maal de havermout tot havermeel met behulp van een keukenmachine of blender.
  5. Voeg de bananen, de eieren, het kaneel, het bakpoeder, de kokosolie en een snufje zout aan de keukenmachine of blender toe. Mix tot een glad beslag.
  6. Doe het beslag in een kom en roer de appelblokjes en gehakte walnoten erdoorheen.
  7. Roer eventueel de rauwe cacaonibs door het beslag.
  8. Schep het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en schuif de cakevorm in de oven.
  9. Bak het bananenbrood ongeveer 45 minuten, totdat deze goudbruin en gaar is. Check dit met een vork of satéprikker (deze moet er schoon uitkomen nadat je hem erin hebt gestoken).
  10. Laat het bananenbrood volledig afkoelen en snijd in 10 plakken.

VOEDINGSWAARDEN PER PLAKJE KCAL: 148

Koolhydraten: 17 gram, Eiwitten: 9,5 gram, Vetten: 6 gram, Vezels: 2 gram


DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU

Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!

  • Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!

Meer dan 60.000 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload.


10 reacties op “Bananen-walnoten brood

    • Lynda zegt:

      Hoi Kirsten,

      Banaan en havermout is wel een bron van koolhydraten. Het is wel heel gezond, maar niet perse koolhydraatarm.

      Groetjes Lynda

  1. Jet van Bakkum zegt:

    Goedemorgen Lynda

    Ik heb het bananenbrood gemaakt en wij vonden het lekker dus gedaan wat jij voorstelde
    snijden en in de vriezer.
    Bedankt voor dit recept.
    Hopelijk gaat het werken voor mij en eet ik minder.
    fijne dag vandaag en groetjes van Jet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *