Najaarssalade met makreel en rode kool

Een lauwwarme salade met lekkere groentesoorten die passen bij het najaar. De makreel zit boordevol gezonde omega-3-vetzuren, calcium en magnesium. Deze salade is ideaal om je immuunsysteem een boost te geven, vanwege de vitamine A, D, K, B12 en C. Je kunt deze salade koud eten maar in dit recept kiezen we voor een lauwwarme variant. Ideaal als lunch tijdens koudere dagen.

Benodigdheden (voor 1 portie):

  • 50 gram gerookte makreelfilet
  • 200 gram rode kool
  • 100 gram gekookte biet
  • 100 gram veldsla
  • ½ prei
  • 1 tl mosterd
  • ½ limoen
  • ½ el olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Hoe maak je het?

  1. Controleer de gerookte makreel op graatjes, en snijd deze in kleine stukjes.
  2. Snijd de rode kool in slierten en de prei in dunne ringen.
  3. Verhit de olijfolie en wok de rode kool en de prei gedurende 1 minuut.
  4. Snijd de biet in kleine blokjes.
  5. Doe de mosterd met het sap van een halve limoen, wat peper en zeezout in een bakje. Dit is de dressing van de salade.
  6. Leg de salade in een diep bord of kom, leg de bietjes erop en vervolgens de rode kool en prei.
  7. Vervolgens kun je de makreel over de lauwwarme salade verdelen.
  8. Besprenkel de salade met wat dressing.

VOEDINGSWAARDEN KCAL: 332

Koolhydraten: 20 gram, Eiwitten: 19 gram, Vetten: 19,5 gram, Vezels: 9 gram


DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU

Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!

  • Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!

Meer dan 60.000 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *