Over Lynda

Oprichtster Leef Puur Natuur

“Het drastisch terugdringen van je suikerinname heeft al snel een positief effect op je gezondheid!”

Hier ben ik de afgelopen jaren steeds zekerder over geworden.

Op mijn 20ste was ik werkzaam als doktersassistente en hield mij toen voornamelijk bezig met symptoombestrijding. Mijn onderzoeksresultaten werden doorgestuurd naar de huisarts en medicatie werd hierop afgestemd. Dat is natuurlijk noodzakelijk bij patiënten met diabetes type 2, hart- en vaatziekten en andere gezondheidsproblemen.

Maar ik vond het eigenlijk heel gek dat ik niet meer voor deze patiënten kon betekenen. In die tijd werd er tijdens de opleiding ook weinig aandacht besteed aan de oorzaken van deze ziektes.

Veel later werd er steeds meer bekend over de rol van voeding op het menselijk lichaam en mijn interesse was gewekt!

Ik ben mij hierin gaan verdiepen door de cursussen ‘Orthomoleculaire voeding’ en ‘Orthomoleculaire voeding voor kinderen en tijdens de zwangerschap’ te volgen.

Orthomoleculaire voeding brengt in kaart waardoor je lichaam uit balans raakt en wat je lichaam nodig heeft om weer zo goed mogelijk te functioneren.

Lynda Schutten - Leef Puur Natuur
Lynda Schutten - Leef Puur Natuur

 

Tijdens deze cursus werd mij veel duidelijk over de problematiek omtrent ons huidige eetpatroon: Het is één van de grootste veroorzakers van de Westerse ziekten waar veel mensen tegenwoordig mee te maken hebben.

Tijd voor verandering!

Ik heb, zonder enige zekerheid, mijn baan opgezegd en ben het bedrijf ‘Leef Puur Natuur’ gestart. Met trots mag ik zeggen dat ik sinds die tijd al veel mensen heb mogen helpen met het bereiken van een gezondere leefstijl en toekomst. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Over mij

Ik ben in het jaartal 1985 geboren in Twente en heb daar tot mijn 21ste doorgebracht! Daarna vond ik Amsterdam toch een betere bestemming. Ik woon daar nog steeds met veel plezier, inmiddels samen met mijn vriend en geadopteerde Griekse hond Pepper.

Vanessa Teune

Voedingsdeskundige en LPN coach

Al sinds ik, ongeveer 20 jaar geleden, op mezelf ging wonen, ben ik steeds meer gepassioneerd geraakt over koken. Eerst vooral snel en gemakkelijk, daarna steeds uitgebreider en de afgelopen 10 jaar vooral puur, gevarieerd, onbewerkt en gezond!

Dat gezond ook heel lekker is, dat wist ik op zich wel. Maar wat ik aan den lijve heb ondervonden, is dat het ook heel veel voor je gezondheid kan doen. Door een maagontsteking en darmproblemen moest ik mijn eetpatroon omgooien. Daarnaast had ik chronische pijn vanwege een bindweefselaandoening. Ik ben koolhydraatarmer gaan eten en mij gaan verdiepen in onbewerkt eten. Sinds deze verandering is het mij gelukt om mijn klachten tot een minimum te beperken en te stoppen met het dagelijks nemen van medicatie.

Mijn interesse in een goede gezondheid door een bewuster voedingspatroon was gewekt; daardoor ben ik voedingsdeskundige geworden.

Nu help ik Lynda dagelijks met het beantwoorden van vragen en het coachen van mensen die ook deze levensstijl willen proberen. Ik vind het heel erg leuk om op deze manier contact te hebben met iedereen! Daarnaast verdiep ik mij nog steeds graag in alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft. Momenteel ben ik mij aan het specialiseren in de rol die voeding kan spelen tijdens de overgang.

Privé ben ik getrouwd met Martijn en hebben we samen een ontzettend lieve dochter, Isa. Ik zie jullie vragen graag tegemoet!

Groetjes Vanessa

Vanessa Teune - Leef Puur Natuur