Deze herfst stoofschotel is een fantastisch gerecht vol gezonde producten! Het is vegetarisch en het zit boordevol vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels
De bereiding is vrij kort en vervolgens kan het gerecht nog heerlijk stoven. Dit kun je prima een dag eerder maken!
Deze stoofschotel kun je goed combineren met een portie zoete aardappel, zilvervliesrijst, quinoa of, zoals in dit recept, gebakken pastinaak.
Benodigdheden (voor 2 porties):
- 600 gram verschillende paddenstoelen (kastanjechampignons, shiitakes, oesterzwammen)
- 4 pastinaken *
- 1 vleestomaat
- 1 prei
- 1 sjalot
- 1 winterpeen
- 2 tenen knoflook
- 2 laurierbladen
- 3 el sojasaus
- 2 takjes verse tijm
- 2 takjes verse rozemarijn
- 750 ml groentebouillon (gist- en suikervrij)
- 1 el olijfolie
- Zeezout en zwarte peper
Hoe maak je het?
- Snijd de verschillende paddenstoelen en de vleestomaat in grove stukken.
- Snijd de prei, sjalot en de schoongemaakte winterpeen in fijne plakjes.
- Zet de braadpan op middelhoog vuur en fruit de prei, sjalot en wortel aan in een ½ eetlepel olijfolie.
- Voeg de andere groente en knoflook toe, roer goed om en voeg wat peper toe.
- Na 5 minuten kun je het geheel afblussen met de sojasaus.
- Voeg de bouillon en de laurierbladen toe en leg de kruiden erop.
- Tijdens het stoven maak je de pastinaak schoon en snijd je deze in blokjes of plakjes van 1 cm dikte. Verwarm een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de pastinaak rondom bruin op middelhoog vuur. De pastinaak is in ongeveer 10 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zeezout en peper.
- Na 30 minuten, zonder deksel, is de paddenstoelen stoofschotel klaar. Voor het serveren verwijder je de laurierbladen en kruidentakjes en kun je er eventueel nog wat verse peterselie overheen strooien.
DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU
Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!
- Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!
Meer dan 75.000 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload.
DE SALADE WAS HEERLIJK!! Mijn man die niks van rode kool en bietjes moet hebben, zat heerlijk te smullen.
Wat leuk om te lezen; graag gedaan!
Fijn weekend en groetjes, Vanessa – LPN
Dit was echt super lekker. Kan je dit ook invriezen? Heb natuurlijk teveel gemaakt…
Fijn dat je hebt genoten! Je kan het gerust invriezen.
Groet LPN