Indiase curry met bloemkoolrijst

Laatste update op 7 april 2023

Een heerlijke Indiase curry, verrijkt met al het goede van kurkuma. Het is heel makkelijk om te maken en je kan deze zo pittig maken als je zelf lekker vindt.

In dit recept kiezen we voor een milde variant, lekker met bloemkoolrijst. Koolhydraatarm en door de zacht kruidige smaak ook favoriet bij de kleintjes!

Indiase curry met bloemkoolrijst

Porties: 2

Ingrediënten

300 gram kipfilet
1 rode paprika
1 teen verse knoflook
2 tomaten
300 gram verse spinazie
1 sjalot
1 tl komijnpoeder
½ tl gemberpoeder
2 tl kurkumapoeder
½ tl nootmuskaat
100 ml kokosmelk (dik)
300 gram bloemkoolrijst
2 el olijfolie
Verse koriander
Zeezout en zwarte peper

Vegetarische optie: Vervang de kip door gewokte, stukjes tempeh.

Instructies

  1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid deze met wat peper en zeezout.
  2. Verwarm 1 el olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet rondom bruin.
  3. Snijd de paprika, de tomaten, de knoflook en de sjalot in kleine stukjes en voeg toe.
  4. Meng ½ el olie met de kruiden tot een marinade en voeg dit toe. Laat het geheel 3 minuten bakken op middelhoog vuur.
  5. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry, met de deksel op de pan, 12 minuten sudderen op laag vuur. Voeg naar smaak eventueel wat chilipoeder of peper toe.
  6. Voeg de laatste paar minuten de spinazie toe en laat deze slinken.
  7. Roerbak in een aparte wok of koekenpan de bloemkoolrijst met de overgebleven olie.
  8. Serveer een portie bloemkoolrijst met de curry en garneer met verse koriander.

Voedingswaarden

Per portie:

Kcal: 390
Koolhydraten: 18 gram
Eiwitten: 37 gram
Vetten: 25 gram
Vezels: 7,5 gram

Deel

Print

15 reacties op “Indiase curry met bloemkoolrijst

  1. Vana zegt:

    Vandaag gemaakt. Schepje ‘No sugar’ erbij gedaan. (Een kleinzoetje maakt hartige gerechten m.i. net ff specialer.) En iets minder spinazie (tegen de 200 gram). Héér-lijk! Dank!

  2. Kim zegt:

    Wat bedoel je met kokosmelk (dik)
    Het laten scheiden in de koelkast? De Kokoscreme? Of ‘gewone’ kokosmelk
    Ik ben het as I speak aan het maken, met twijfel alsnog gekozen voor de gewone kokosmelk, ben benieuwd welke het moet zijn

  3. Ingrid Peeters zegt:

    Dit is superlekker! Ik heb er wat meer kruiden in gedaan omdat het goed mag afmaken voor ons. De bloemkoolrijst heb ik gebakken met een uitje, currypoeder, komijnpoeder. Bedankt voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leef suikervrij programma

Al meer dan 12.000 tevreden klanten!

5/5

Al jaren de bewezen suikervrije methode waarmee je direct vet verliest, energieker wordt en een gezonder lichaam krijgt.

Gratis dagmenu

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het suikervrij dagmenu!

Heb je een vraag voor ons?

Neem nu contact op met Lynda!

Al 76.283 keer gedownload

Ontvang het gratis suikervrije dagmenu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis tips, recepten en dagmenu’s.

Bedankt! Je bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief.

Leuk dat je het Leef Puur Natuur dagmenu hebt aangevraagd.

Het dagmenu kun je binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.

Met het dagmenu wil ik je kennis laten maken met het Leef Suikervrij programma. Ben je geïnteresseerd in een slank, fit en energiek leven? Bekijk dan deze pagina.