5/5
20.000+ tevreden klanten!

al meer dan 20.000 mensen gingen jou voor!

Thaise Kokos-Kippensoep

Lynda
Orthomoleculaire voedingscoach

Deel

Print

Met deze Thaise kokos-kippensoep, ook wel Tom Kha Kai genoemd kan je eindeloos variëren. De basis kokossoep kan je combineren met schaal- en schelpdieren, paddenstoelen, tofu en groentes die je lekker vindt. Hieronder vind je een variant op het klassieke recept met kip. Verwarmend, smaakvol, voedend en in een handomdraai klaar!

Je kunt de soep prima een dag eerder bereiden. Lekker na een actieve dag en handig om de dag erna als lunch mee te nemen naar je werk.

Deze soep is laag in koolhydraten en bevat een goede portie gezonde vetten en eiwitten.

Thaise Kokos-Kippensoep

Porties: 2

Ingrediënten

150 gram kipfilet
500 ml kippenbouillon
300 ml kokosmelk (dik)
1 stengel citroengras
4 cm verse gember
1 verse rode peper
2 bosuitjes
1 paprika
1 teen verse knoflook
1 limoen
2 el vissaus
Verse koriander

Vegetarische optie: Vervang de kip door fijngesneden paddenstoelen en de vissaus door sojasaus.

Instructies

  1. Breng de bouillon en de kokosmelk aan de kook.
  2. Verwijder de harde buitenste laag van de stengel citroengras, en halveer deze.
  3. Schil de gember en snijd in plakken van 0,5 cm
  4. Halveer de rode pepers en ontdoe deze van de zaadlijsten en zaden.
  5. Voeg het citroengras, gember, rode peper en de vissaus toe aan de bouillon en kokosmelk.
  6. Snijd de kip in kleine stukjes of lange, dunne reepjes.
  7. Voeg deze toe aan de soep.
  8. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel schuin op de pan. Af en toe roeren.
  9. Snijd de paprika in kleine blokjes en de bosui in dunne ringetjes. Pers de knoflook en voeg het geheel toe aan de soep.
  10. Haal het citroengras, de rode pepers en de gember uit de soep.
  11. Serveer de soep met verse limoen en koriander.

Voedingswaarden

Per portie:

Kcal: 431
Koolhydraten: 11 gram
Eiwitten: 20 gram
Vetten: 38 gram
Vezels: 2,5 gram

9 reacties op “Thaise Kokos-Kippensoep

    • Vanessa Teune zegt:

      Hoi Karen,

      Vissaus is een geconcentreerde smaakmaker op basis van vis. Oestersaus is op basis van zwarte bonen. Check maar eens in de supermarkt. Mocht je het niet in huis hebben dan mag je het ook achterwege laten. De soep is dan minder sterk van smaak.

      Groetjes Vanessa – LPN

    • Vanessa Teune zegt:

      Hi Yvonne,
      Wat leuk om te horen, bedankt! Er staan in het komende boek 4 complete weekmenu’s dus dat wordt hopelijk weer smullen 🙂
      Begin december verschijnt het dus wordt vervolgd!
      Groetjes Vanessa – LPN

  1. Carine Cruydt zegt:

    Ben morgen een weekje bezig met suikervrij dieet met receptjes uit het boek en vandaag Thaise kokos kippensoep gemaakt was superlekker. Mij deze morgend gewogen en ben bijna 2kg kwijt. Vind dit echt super dank je wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leef suikervrij programma

Al meer dan 12.000 tevreden klanten!

5/5

Al jaren de bewezen suikervrije methode waarmee je direct vet verliest, energieker wordt en een gezonder lichaam krijgt.

Gratis dagmenu

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het suikervrij dagmenu!

Heb je een vraag voor ons?

Neem nu contact op met Lynda!

Al 76.283 keer gedownload

Ontvang het gratis suikervrije dagmenu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis tips, recepten en dagmenu’s.

Bedankt! Je bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief.

Leuk dat je het Leef Puur Natuur dagmenu hebt aangevraagd.

Het dagmenu kun je binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.

Met het dagmenu wil ik je kennis laten maken met het Leef Suikervrij programma. Ben je geïnteresseerd in een slank, fit en energiek leven? Bekijk dan deze pagina.