Vegetarische preitaart

Laatste update op 11 april 2023

Een klassieker, in een nieuw jasje! De hartige taartbodem van weleer is vervangen door gezonde ingrediënten.

Deze vegetarische quiche is heerlijk als avondeten met een salade, bij een maaltijdsoep of als gezond tussendoortje op een feestje.

Gebruik het recept van deze hartige taart ook eens met andere groente combinaties, vis en/of vlees en varieer erop los!

Volg je een koolhydraatarm dieet? Dan is dit recept ook zeer geschikt.

Vegetarische preitaart

Porties: 8

Ingrediënten

Voor de bodem:
Springvorm van ongeveer 22 cm doorsnede
200 gram havermout
50 gram gesmolten kokosolie
2 eieren
Zeezout, peper en Provençaalse kruiden
Voor de vulling:
800 gram prei (ongeveer 3 preien)
300 gram hüttenkäse
3 eieren
1 teen knoflook
2 tl komijn
2 tl kerriepoeder
1 handje verse peterselie
Peper

Zuivelvrije optie: Vervang de hüttenkäse van de vulling voor 100 ml kokosmelk (dik), 1 ei en 50 gram amandelmeel.

Instructies

  1. Voeg alle ingrediënten voor de taartbodem samen in een kom tot een deeg.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en de randen met olijfolie.
  3. Bedek de bodem en de randen met het deeg en plaats 20 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  5. Snijd de prei in dunne ringen en pers de knoflook.
  6. Roer de prei met de knoflook, de hüttenkäse, de eieren en de kruiden door elkaar.
  7. Vul de taartbodem met het preimengsel.
  8. Bak de taart in circa 45 minuten gaar.

Voedingswaarden

Per portie

Kcal: 254
Koolhydraten: 19,5 gram
Eiwitten: 13 gram
Vetten: 12 gram
Vezels: 5,5 gram

Deel

Print

6 reacties op “Vegetarische preitaart

  1. Durk zegt:

    Dit recept net gemaakt en gegeten, maar ik liep tegen twee problemen op: wij hebben een heteluchtoven en op 200 graden wordt de bovenste prei heel snel bruin. Verder was er veel vocht in de taart bij het open snijden. Wat moet ik hier voor een eventueel tweede keer aan doen? Heb verder precies het recept gevolgd. (Voor de kaas 100 gram mozzarella en 200 Gr huttenkase genomen).

    • Vanessa Teune zegt:

      Hi Durk,
      Soms ontstaat er inderdaad veel vocht. Je kan de taart in de vorm eventjes afgieten en dan nog een minuutje of 2 in de oven doen.
      Probeer het bakken anders eens met aluminiumfolie erop, dat je de laatste 10 minuten eraf haalt.
      Smakelijk!
      Groet LPN

  2. brigitte zegt:

    De preitaart hier op de foto is zeker niet de preitaart die je maakt als je dit recept volgt. De taart op de foto is eentje met bladerdeeg en zo ziet het er zeker niet uit, sorry hoor. Ik heb ze gisteren gemaakt. Het recept is niet echt top. Erg raar dat je de prei rauw in de bodem moet doen en zo moet bakken? Want 800 gr prei is absoluut een berg prei hoor en niet zoals op de foto. Ik had je reactie hierboven al gelezen en dus een half uur met zilverpapier gebakken, maar dan nog was het geen succes. Ik ga hem opnieuw maken en toch de prei een beetje garen van te voren en deze keer maak ik hem met de kokosmelk, misschien is dat beter?

  3. Connie zegt:

    Teleurstellend recept, zo jammer. Ik ben grote fan van je curry met bloemkool rijst.
    Maar dit recept is echt niet goed/lekker. Ik had de reacties gelezen en de prei heerlijk gebakken ipv rauw op de bodem gedaan. Gelukkig maar want de bodem was echt veel te droog, leek wel karton. Nu had ik gelukkig nog een smakelijke vulling te eten.

  4. Linda zegt:

    Ik heb de bodem eerst 10 minuten zonder prut droog gebakken in de oven.
    Prei heb ik ook even eerst in een pannetje aangebakken alleen dat had achteraf wat langer gemoeten.
    Maar het is een mooie ‘droge’taart geworden

  5. Marta zegt:

    Ik maak dit gerecht regelmatig en het is elke keer heerlijk.
    Ik bak eerste de prei zelf zodat eventuele vocht eruit komt. De hüttenkäse en eieren roer ik samen.
    Daarna roer ik dit samen in een kom tot 1 geheel. En ik doe het niet in een ronde taartvorm maar in een traybake dan is de taart niet zo hoog en is er minder vocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leef suikervrij programma

Al meer dan 12.000 tevreden klanten!

5/5

Al jaren de bewezen suikervrije methode waarmee je direct vet verliest, energieker wordt en een gezonder lichaam krijgt.

Gratis dagmenu

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het suikervrij dagmenu!

Heb je een vraag voor ons?

Neem nu contact op met Lynda!

Al 76.283 keer gedownload

Ontvang het gratis suikervrije dagmenu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis tips, recepten en dagmenu’s.

Bedankt! Je bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief.

Leuk dat je het Leef Puur Natuur dagmenu hebt aangevraagd.

Het dagmenu kun je binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.

Met het dagmenu wil ik je kennis laten maken met het Leef Suikervrij programma. Ben je geïnteresseerd in een slank, fit en energiek leven? Bekijk dan deze pagina.