Uiensoep met venkel en bleekselderij

Een variant op een prachtig Frans gerecht! De ui is een gezond en smaakvol ingrediënt dat veel smaak geeft. Het is niet voor niets dat veel gerechten beginnen met het snipperen van een ui 🙂

Ook bevatten uien ontzettend veel goede vitamines en mineralen. Ideaal!

In dit gerecht heeft de ui de hoofdrol en vormt de basis voor een lekkere en gezonde soep. Serveer deze soep met een gezonde eiwitrijke salade voor een goede balans van voedingstoffen.

Benodigdheden (2 porties):

  • 2 uien of 4 sjalotjes
  • 1 kleine venkel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 snuf kerriepoeder
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zeezout
  • Suggestie: handje verse peterselie.

Hoe maak je het?

  1. Snipper de uien of snijd in reepjes.
  2. Verwijder de onderkant en kern van de venkel. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  3. Pers de knoflook.
  4. Bereid ondertussen de bouillon en houd warm.
  5. Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de uien met de venkel, de knoflook en de kruiden in circa 5 minuten op middelhoog vuur. Af en toe roeren.
  6. Maak de bleekselderij ondertussen schoon en snijd in dunne plakjes.
  7. Voeg de bleekselderij de laatste minuut toe.
  8. Schenk de bouillon erbij en laat 15 minuten pruttelen.
  9. Garneer met de verse peterselie.

VOEDINGSWAARDEN KCAL: 197

Koolhydraten: 12,5 gram, Eiwitten: 2,5 gram, Vetten: 15 gram, Vezels: 3 gram


DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU

Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!

  • Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!

Meer dan 60.000 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *