Vegetarische broccoli burgers

Vleesvervangers uit de supermarkt? Absoluut niet altijd nodig 🙂 Geniet van deze hartige, vegetarische burger vol smaak en vitamines. Heerlijk te combineren met een salade. Ook koud als lunch heerlijk! En maak ze vooral ook eens in de mini versie als gezonde snack of leuke variatie voor de kleintjes.

Benodigdheden voor 2 burgers (1 portie):

  • 100 gram broccoli(rijst).
  • 50 gram winterpeen
  • ½ teen knoflook
  • 1 ei
  • ¼ rode ui
  • 25 gram feta
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Hoe maak je het?

  1. Maal de broccoliroosjes in een keukenmachine of koop kant en klare broccolirijst.
  2. Rasp de winterpeen fijn.
  3. Blancheer de broccolirijst in 1 minuut in kokend water.
  4. Giet af en laat de groente afkoelen.
  5. Snipper de ui en pers de knoflook.
  6. Snijd de feta in kleine blokjes.
  7. Doe de groentes in een mengkom.
  8. Voeg de ui, knoflook, feta, kurkuma en het ei toe. Voeg naar smaak peper en zeezout toe.
  9. Mix de groentes met de rest en kneed er 2 hamburgers van.
  10. Verhit 1 el olijfolie in de koekenpan en bak de burgers rondom bruin.

VOEDINGSWAARDEN PER PORTIE KCAL: 390

Koolhydraten: 11,5 gram, Eiwitten: 20,5 gram, Vetten: 19 gram, Vezels: 6,5 gram


DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU

Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!

  • Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!

Meer dan 60.000 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *