Vleesvervangers uit de supermarkt? Absoluut niet altijd nodig 🙂 Geniet van deze hartige, vegetarische burger vol smaak en vitamines. Heerlijk te combineren met een salade. Ook koud als lunch heerlijk! En maak ze vooral ook eens in de mini versie als gezonde snack of leuke variatie voor de kleintjes.
Benodigdheden voor 2 burgers (1 portie):
- 100 gram broccoli(rijst)
- 30 gram amandelmeel
- ½ teen knoflook
- 1 ei
- ¼ rode ui
- 40 gram feta
- 1 tl kurkuma
- 1 el olijfolie
- Zeezout en zwarte peper
Hoe maak je het?
- Maal de broccoliroosjes in een keukenmachine of koop kant en klare broccolirijst.
- Blancheer de broccolirijst in 1 minuut in kokend water.
- Giet af en laat de groente afkoelen.
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Snijd de feta in kleine blokjes.
- Doe de groentes in een mengkom.
- Voeg de ui, knoflook, feta, kurkuma, amandelmeel en het ei toe. Voeg naar smaak peper en zeezout toe.
- Mix de groentes met de rest en kneed er 2 normale of 4 kleine hamburgers van.
- Verhit 1 el olijfolie in de koekenpan en bak de burgers rondom bruin.
VOEDINGSWAARDEN PER PORTIE KCAL: 375
Koolhydraten: 9,5 gram, Eiwitten: 20,5 gram, Vetten: 19 gram, Vezels: 5,5 gram
DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU
Al 76.283 keer gedownload
Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!
- Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!
Dag Lynda, zou je de broccoliburgers ook kunnen invriezen? Ik maak liever wat meer in één keer als ik wat meer tijd heb.
Hallo Lydia,
wat bedoel je met mix met de rest (zie punt 8)?
Op de foto zie ik gele stukjes in de burger, wat is dat ?
Alle ingrediënten mixen in de mengkom tot een deeg.
Broccoli heeft af en toe wat lichtere kanten. Dat zal het zijn.
het lijken wel blokjes mais
Wellicht zijn die er voor de foto doorgedaan.
Kun je deze broccoliburgers ook in een muffin bakblik in de oven bakken ipv koekenpan?
Dat kan denk ik wel, niet geprobeerd nog. Ik denk dat ze het beste op een bakplaat op bakpapier in de oven kunnen; dan worden ze meer door en door verwarmd.
Succes!
Hai, het deeg wordt bij mijn geen deeg maar blijft heel waterig. Hoe kan ik dit het beste oplossen?
Dan is de broccoli nog te nat. Je kan deze uitwringen in een theedoek. Je kan ook wat extra meel toevoegen.