Vegetarische preitaart

Een klassieker, in een nieuw jasje! De hartige taartbodem van weleer is vervangen door gezonde ingrediënten.

Deze vegetarische quiche is heerlijk als avondeten met een salade, bij een maaltijdsoep of als gezond tussendoortje op een feestje.

Gebruik het recept van deze hartige taart ook eens met andere groente combinaties, vis en/of vlees en varieer erop los!

Volg je een koolhydraatarm dieet? Dan is dit recept ook zeer geschikt.

Benodigdheden voor 1 hartige taartbodem (8 porties):

  • Springvorm van ongeveer 22 cm doorsnede
  • 200 gram havermout
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • 2 eieren
  • Zeezout, peper en Provençaalse kruiden.
  • Eventueel wat pijnboompitjes voor erdoor.

Benodigdheden vulling preitaart:

  • 800 gram prei (ongeveer 3 preien)
  • 300 gram Hüttenkäse
  • 3 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl komijn
  • 2 tl kerriepoeder
  • Peper
  • 1 handje verse peterselie

Zuivelvrije optie: Vervang de Hüttenkäse van de vulling voor 100 ml kokosmelk (dik), 1 ei en 50 gram amandelmeel.

Hoe maak je het?

  1. Voeg alle ingrediënten voor de taartbodem samen in een kom tot een deeg.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en de randen met olijfolie.
  3. Bedek de bodem en de randen met het deeg en plaats 20 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Snijd de prei in dunne ringen en pers de knoflook.
  6. Roer de prei met de knoflook, Hüttenkäse, de eieren en de kruiden door elkaar.
  7. Vul de taartbodem met het preimengsel.
  8. Bak de taart in circa 45 minuten gaar.

VOEDINGSWAARDEN KCAL: 254

Koolhydraten: 19,5 gram, Eiwitten: 13 gram, Vetten: 12 gram, Vezels: 5,5 gram


DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU

Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!

  • Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!

Meer dan 60.000 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload.


2 reacties op “Vegetarische preitaart

  1. Durk zegt:

    Dit recept net gemaakt en gegeten, maar ik liep tegen twee problemen op: wij hebben een heteluchtoven en op 200 graden wordt de bovenste prei heel snel bruin. Verder was er veel vocht in de taart bij het open snijden. Wat moet ik hier voor een eventueel tweede keer aan doen? Heb verder precies het recept gevolgd. (Voor de kaas 100 gram mozzarella en 200 Gr huttenkase genomen).

    • Vanessa Teune zegt:

      Hi Durk,
      Soms ontstaat er inderdaad veel vocht. Je kan de taart in de vorm eventjes afgieten en dan nog een minuutje of 2 in de oven doen.
      Probeer het bakken anders eens met aluminiumfolie erop, dat je de laatste 10 minuten eraf haalt.
      Smakelijk!
      Groet LPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *