Vegetarische preitaart

Een klassieker, in een nieuw jasje! De hartige taartbodem van weleer is vervangen door gezonde ingrediënten.

Deze vegetarische quiche is heerlijk als avondeten met een salade, bij een maaltijdsoep of als gezond tussendoortje op een feestje.

Gebruik het recept van deze hartige taart ook eens met andere groente combinaties, vis en/of vlees en varieer erop los!

Volg je een koolhydraatarm dieet? Dan is dit recept ook zeer geschikt.

Benodigdheden voor 1 hartige taartbodem (8 porties):

  • Springvorm van ongeveer 22 cm doorsnede
  • 200 gram havermout
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • 2 eieren
  • Zeezout, peper en Provençaalse kruiden.
  • Eventueel wat pijnboompitjes voor erdoor.

Benodigdheden vulling preitaart:

  • 800 gram prei (ongeveer 3 preien)
  • 300 gram Hüttenkäse
  • 3 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl komijn
  • 2 tl kerriepoeder
  • Peper
  • 1 handje verse peterselie

Zuivelvrije optie: Vervang de Hüttenkäse van de vulling voor 100 ml kokosmelk (dik), 1 ei en 50 gram amandelmeel.

Hoe maak je het?

  1. Voeg alle ingrediënten voor de taartbodem samen in een kom tot een deeg.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en de randen met olijfolie.
  3. Bedek de bodem en de randen met het deeg en plaats 20 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Snijd de prei in dunne ringen en pers de knoflook.
  6. Roer de prei met de knoflook, Hüttenkäse, de eieren en de kruiden door elkaar.
  7. Vul de taartbodem met het preimengsel.
  8. Bak de taart in circa 45 minuten gaar.

VOEDINGSWAARDEN KCAL: 254

Koolhydraten: 19,5 gram, Eiwitten: 13 gram, Vetten: 12 gram, Vezels: 5,5 gram


DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU

Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!

  • Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!

Meer dan 60.000 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *