Knapperige zalm met groene asperges

Lekker knapperig en een bron van gezonde vetten, omega 3 vetzuren, eiwitten, mineralen en vitamines.

Denk aan aan onder andere de essentiële vitamines B, D, K en A.

Deze vis is ook goed te bereiden op de BBQ.

Benodigdheden (1 portie):

  • 150 gram verse zalm
  • 15 gram sesamzaadjes
  • 15 gram amandelschaafsel
  • 200 gram groene asperges (of groente naar keuze)
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • ½ el sojasaus
  • ½ limoen
  • Peper en zeezout

Vegetarische optie: vervang de zalm voor 150 gram halloumi. Liever geen vis maar wel vlees? Kies dan voor kipfilet.

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rooster het sesamzaad en amandelschaafsel kort in een koekenpan zonder boter.
  3. Pers de knoflook en voeg dit toe aan een bakje met de olijfolie en sojasaus. Roer het sesamzaad en amandelschaafsel ook door de marinade.
  4. Dep de zalm droog met keukenpapier en leg in een ovenschaal.
  5. Leg de marinade op de vis en sprenkel er peper en zeezout over. De zalm gaat 20 minuten in de oven.
  6. Breng een pan water aan de kook en verwijder de harde onderkanten van de asperges (circa 1- 1,5 cm). Voeg de asperges toe aan het kokend water en kook in 5 minuten beetgaar.
  7. Leg de zalm en asperges op het bord en knijp er wat vers limoensap over.

VOEDINGSWAARDEN KCAL: 386

Koolhydraten: 11 gram, Eiwitten: 36 gram, Vetten: 22 gram, Vezels: 3 gram


DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU

Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!

  • Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!

Meer dan 60.000 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload.


2 reacties op “Knapperige zalm met groene asperges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *