Zomerse salade met sinaasappel

Deze frisse zomerse salade zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Lekker als gezonde lunch of bijgerecht bij voorbeeld een barbecue.

Aangevuld met vis, vlees, peulvruchten of quinoa is het ook een heerlijke maaltijdsalade.

Dit soort salades zijn erg geschikt om mee te variëren en restgroentes en fruit bij te gebruiken.

Benodigdheden (1 portie):

  • 75 gram spinazie of veldsla
  • 75 gram fetakaas
  • ½ komkommer
  • ½ rode ui
  • 1 (hand)sinaasappel
  • 1 el pijnboompitten
  • Scheutje olijfolie extra vierge
  • Zwarte peper, zeezout en wat citroensap.
  • Optioneel: als topping kun je druiven, olijven en/of kappertjes toevoegen.

Zuivelvrije optie: vervang de fetakaas voor één gekookt eitje, 1 el olijven en 1 el edelgistvlokken.

Hoe maak je het?

  1. Snijd de spinazie/veldsla, de rode ui en de komkommer naar wens grof of fijn. Hussel door elkaar in een diep bord of kom.
  2. Schil de sinaasappel en snijd er mooie parten of blokjes van. Strooi over de salade.
  3. Brokkel de fetakaas en vervolgens de pijnboompitten erover.
  4. Breng op smaak met olijfolie, peper, zeezout en citroensap.

VOEDINGSWAARDEN KCAL: 314

Koolhydraten: 16 gram, Eiwitten: 14,5 gram, Vetten: 22 gram, Vezels: 3 gram


DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU

Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!

  • Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!

Meer dan 60.000 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *