Een heerlijke Indiase curry, verrijkt met al het goede van kurkuma. Het is heel makkelijk om te maken en je kan deze zo pittig maken als je zelf lekker vindt.
In dit recept kiezen we voor een milde variant, lekker met bloemkoolrijst. Koolhydraatarm en door de zacht kruidige smaak ook favoriet bij de kleintjes!
Benodigdheden (voor 2 porties):
- 300 gram kipfilet
- 1 rode paprika
- 1 teen verse knoflook
- 2 tomaten
- 300 gram verse spinazie
- 1 sjalot
- 1tl tl komijnpoeder
- ½ tl gemberpoeder
- 2 tl kurkumapoeder
- ½ tl nootmuskaat
- 100 ml kokosmelk (dik)
- 300 gram bloemkoolrijst
- 2 el olijfolie
- Verse koriander
- Zeezout en zwarte peper
Vegetarische optie: Vervang de kip door gewokte, stukjes tempeh.
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid deze met wat peper en zeezout.
- Verwarm 1 el olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet rondom bruin.
- Snijd de paprika, tomaten, knoflook en de sjalot in kleine stukjes en voeg toe.
- Meng ½ el olie met de kruiden tot een marinade en voeg dit toe. Laat het geheel 3 minuten bakken op middelhoog vuur.
- Voeg de kokosmelk toe en laat de curry, met de deksel op de pan, 12 minuten sudderen op laag vuur. Voeg naar smaak eventueel wat chilipoeder of peper toe.
- Voeg de laatste paar minuten de spinazie toe en laat het slinken.
- Roerbak in een aparte wok of koekenpan de bloemkoolrijst met de overgebleven olie.
- Serveer een portie bloemkoolrijst met de curry en garneer met verse koriander.
VOEDINGSWAARDEN PER PORTIE KCAL: 390
Koolhydraten: 18 gram, Eiwitten: 37 gram, Vetten: 25 gram, Vezels: 7,5 gram
DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU
Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!
- Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!
Meer dan 75.000 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload.
graag ontvang ik de nieuwsbrief!
Hoi Yvonne,
Onderaan de pagina kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief: https://www.leefpuurnatuur.nl/
Tot snel!
groetjes LPN
Heerlijk recept!!
Dank José!
Groet – LPN
Vandaag gemaakt. Schepje ‘No sugar’ erbij gedaan. (Een kleinzoetje maakt hartige gerechten m.i. net ff specialer.) En iets minder spinazie (tegen de 200 gram). Héér-lijk! Dank!
Vanavond gegeten met ons 3-en. 500 gr spinazie en 400 gr bloemkoolrijst en de andere ingrediënten hetzelfde gehouden. Lekker hoor.