Indiase curry met bloemkoolrijst

Een heerlijke Indiase curry, verrijkt met al het goede van kurkuma. Het is heel makkelijk om te maken en je kan deze zo pittig maken als je zelf lekker vindt.

In dit recept kiezen we voor een milde variant, lekker met bloemkoolrijst. Koolhydraatarm en door de zacht kruidige smaak ook favoriet bij de kleintjes!

Benodigdheden (voor 2 porties):

  • 300 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 teen verse knoflook
  • 2 tomaten
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 sjalot
  • 1tl tl komijnpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • 2 tl kurkumapoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • 100 ml kokosmelk (dik)
  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 2 el olijfolie
  • Verse koriander
  • Zeezout en zwarte peper

Vegetarische optie: Vervang de kip door gewokte, stukjes tempeh.

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid deze met wat peper en zeezout.
  2. Verwarm 1 el olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet rondom bruin.
  3. Snijd de paprika, tomaten, knoflook en de sjalot in kleine stukjes en voeg toe.
  4. Meng ½ el olie met de kruiden tot een marinade en voeg dit toe. Laat het geheel 3 minuten bakken op middelhoog vuur.
  5. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry, met de deksel op de pan, 12 minuten sudderen op laag vuur. Voeg naar smaak eventueel wat chilipoeder of peper toe.
  6. Voeg de laatste paar minuten de spinazie toe en laat het slinken.
  7. Roerbak in een aparte wok of koekenpan de bloemkoolrijst met de overgebleven olie.
  8. Serveer een portie bloemkoolrijst met de curry en garneer met verse koriander.

VOEDINGSWAARDEN PER PORTIE KCAL: 390

Koolhydraten: 18 gram, Eiwitten: 37 gram, Vetten: 25 gram, Vezels: 7,5 gram


DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU

Al 76.283 keer gedownload

Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!

  • Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!

11 reacties op “Indiase curry met bloemkoolrijst

  1. Vana zegt:

    Vandaag gemaakt. Schepje ‘No sugar’ erbij gedaan. (Een kleinzoetje maakt hartige gerechten m.i. net ff specialer.) En iets minder spinazie (tegen de 200 gram). Héér-lijk! Dank!

  2. Marjan van Dalen zegt:

    Vanavond gegeten met ons 3-en. 500 gr spinazie en 400 gr bloemkoolrijst en de andere ingrediënten hetzelfde gehouden. Lekker hoor.

  3. Kim zegt:

    Wat bedoel je met kokosmelk (dik)
    Het laten scheiden in de koelkast? De Kokoscreme? Of ‘gewone’ kokosmelk
    Ik ben het as I speak aan het maken, met twijfel alsnog gekozen voor de gewone kokosmelk, ben benieuwd welke het moet zijn

    • Vanessa Teune zegt:

      We bedoelen de pakjes kokosmelk uit het Aziatische schap. Niet de dunne uit het koelvak. Goede soort is die van Go Tan bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *