Ratatouille

Laatste update op 6 april 2023

ºDit groenterijke ovengerecht is een heerlijk, warm en vullend gerecht. Maak vooral wat extra porties om de energie van de oven goed te benutten. De ratatouille die je overhoudt kan je vervolgens gebruiken als saus (gepureerd) of maaltijdsoep (gepureerd en verdund met groentebouillon).

Het is een Frans gerecht dat je goed met verschillende kruiden kunt combineren. Denk eens aan kaneel, ras el hanout, salie of tijm. Met verse koriander en wat citroensap krijgt het een oosters tintje! Dit recept is de klassieke variant. Ideaal als bijgerecht voor een stukje vlees of vis naar keuze.

Ratatouille

Porties: 3

Ingrediënten

2 courgettes
2 paprika’s
4 grote tomaten
2 aubergines
2 tenen knoflook, geperst
150 ml sterke groentebouillon
Verse tijm
1 eetlepel olijfolie
Zeezout en zwarte peper

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Roer de geperste knoflook, wat peper en wat fijngesneden tijm, door de groentebouillon.
  3. Bedek de bodem van de ovenschaal met de bouillon
  4. Snijd 2 tomaten in plakken van ½ cm en leg deze plat op de bouillon.
  5. Snijd de aubergine in dunne plakken en leg deze apart op keukenpapier. Besprenkel deze met een beetje zeezout en peper. Laat dit 10 minuten liggen terwijl je verdergaat.
  6. Snijd de overige groentes in dunne plakken of ringen.
  7. Vul de ovenschaal met alle groentes om en om, totdat deze mooi opgevuld is.
  8. Besprenkel het gerecht met de olijfolie, wat peper, een snuf zeezout en fijngesneden tijm.
  9. Bedenk het met aluminiumfolie en zet in de oven. Laat het geheel in ongeveer 40 minuten garen. Wil je de groentes liever beetgaar? Houd dan een oventijd van 25 minuten aan.

Voedingswaarden

Per portie:

Kcal: 293
Koolhydraten: 30 gram
Eiwitten: 10,5 gram
Vetten: 9,5 gram
Vezels: 11,5 gram

Deel

Print

Een reactie op “Ratatouille

  1. Martha Finnema zegt:

    Dit lijkt erg veel op Briam, een Griekse ovenschotel. Ik maak het altijd zonder bouillonblokje (te veel zout!), en met een ui, een saus van tomatenpuree, olijfolie, water en o.a. oregano en zwarte peper.
    10 minuten voor ’t einde van de oventijd leg ik er vaak stukjes feta op, en soms roer ik er gekruimeld gebakken gehakt (kip) door.
    Een top gerecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leef suikervrij programma

Al meer dan 12.000 tevreden klanten!

5/5

Al jaren de bewezen suikervrije methode waarmee je direct vet verliest, energieker wordt en een gezonder lichaam krijgt.

Gratis dagmenu

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het suikervrij dagmenu!

Heb je een vraag voor ons?

Neem nu contact op met Lynda!

Al 76.283 keer gedownload

Ontvang het gratis suikervrije dagmenu

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis tips, recepten en dagmenu’s.

Bedankt! Je bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief.

Leuk dat je het Leef Puur Natuur dagmenu hebt aangevraagd.

Het dagmenu kun je binnen enkele minuten in je mailbox verwachten.

Met het dagmenu wil ik je kennis laten maken met het Leef Suikervrij programma. Ben je geïnteresseerd in een slank, fit en energiek leven? Bekijk dan deze pagina.