Tegenwoordig niet meer weg te denken uit de vegetarische of veganistische keuken; de gegrilde kool!
Door de stevige, knapperige structuur en de eigenschap om smaak in zich op te nemen, is de gegrilde kool het perfecte hoofdingrediënt van de maaltijd; in welke keuken dan ook.
In dit recept grillen we de rode kool in de oven, maar bij lekker weer kan het zeker ook op de bbq!
Benodigdheden (2 porties):
- ½ rode kool (vers en rauw)
- 1 winterpeen
- 1 sjalotje
- 35 gram quinoa (ongekookt)
- 400 gram paksoi (1 struik)
- 20 gram hazelnoten
- Geroosterde paprikapoeder
- Peper en zeezout
- 2 el olijfolie
- 2 tl mosterd
- 2 tl appelciderazijn
- 1 tl rauwe honing
- 1 tl tijm
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwijder het buitenste blad en de onderkant van de rode kool. Snijd de kool, over de lengte, in 4 plakken van ongeveer 1 cm dikte.
- Smeer de plakken aan beide zijden dun in met olijfolie. Breng op smaak met paprikapoeder, wat peper en zeezout.
- Zet de rode kool 20 minuten in het midden van de oven, keer halverwege.
- Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking.
- Rasp de winterpeen en de sjalot. Snijd de paksoi klein.
- Rooster in een koekenpan de hazelnoten lichtbruin en bewaar apart.
- Gebruik dezelfde koekenpan en verhit ½ el olijfolie. Roerbak de wortel, paksoi en sjalot 5 à 7 minuten op hoog vuur.
- Meng ondertussen ½ el olijfolie met de mosterd, azijn, honing en tijm tot een dressing en zet apart.
- Meng de gekookte quinoa met de gebakken wortel en sjalot op het bord.
- Leg de gegrilde rode kool erbij en breng het geheel op smaak met de dressing en de geroosterde hazelnoten.
VOEDINGSWAARDEN KCAL: 370
Koolhydraten: 26 gram, Eiwitten: 10,5 gram, Vetten: 23 gram, Vezels: 4,5 gram
DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU
Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!
- Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!
Meer dan 75.000 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload.