Een ideale manier om extra groentes binnen te krijgen; ook een perfect recept voor de kleintjes!
In dit recept maak je de bodem altijd vooraf en beleg je deze na het afkoelen met lekkere, lichte ingrediënten. Deze pizza kun je koud eten; lekker als lunch bijvoorbeeld!
Wil je een warme pizza dan kun je deze natuurlijk ook beleggen met wat courgette, tomaat, verse kruiden en mozzarella bijvoorbeeld. De pizza moet dan nog 15 minuten extra in de oven na het beleggen.
Benodigdheden pizzabodem (2 porties):
- 200 gram voorgekookte bietjes
- 50 gram havermout
- 50 gram boekweitmeel
- 1 ei
- Peper en zeezout
- Italiaanse kruiden naar smaak
Benodigdheden beleg
- 150 gram broccoli
- 150 gram bladgroente naar keuze
- 2 à 3 el hummus
- ½ rode ui
- Klein scheutje extra vierge olijfolie
- Eventueel wat garnering zoals verse geitenkaas, granaatappelpitjes of pijnboompitten
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pureer de biet en voeg alle ingrediënten voor de pizzabodem samen in een kom. Roer tot een deeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer het deeg uit in pizzavorm.
- Zet de pizzabodem 25 minuten in de oven.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 7 minuten beetgaar. Laat afkoelen op keukenpapier zodat ze goed droog zijn.
- Snipper de rode ui.
- Smeer de pizzabodem in met hummus en beleg met de broccoli, ui en de bladgroentes.
- Voeg eventueel wat druppels olie, verse kruiden, peper en zeezout naar wens toe.
VOEDINGSWAARDEN PER PORTIE KCAL: 453
Koolhydraten: 29,5 gram, Eiwitten: 20,5 gram, Vetten: 31,5 gram, Vezels: 12 gram
DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU
Al 76.283 keer gedownload
Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!
- Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!
Weer zo’n verrassend lekker recept! Echt de moeite waard en super makkelijk te maken
Superleuk Annemiek, fijn dat je er van geniet!
Gr. Vanessa-LPN
Kan deze ook in de vriezer?
Hi Anne,
Ja hoor, geen probleem. Je kan ook een paar bodems maken en invriezen om ze later te beleggen.
Geniet ervan!
Echt super lekker. Maar als diner eet ik dit in mijn eentje wel helemaal op 😱
Dat kan natuurlijk prima. Je kan de pizza ook delen met een soepje erbij bijvoorbeeld. Smakelijk!
De pizza zag er heerlijk uit maar de bodem was droog en had een muffe smaak. Exact het recept gevolgd. persoonlijk heb ik voor een andere topping gekozen.
Smaken verschillen. Helaas was dit recept voor mij geen succes.