Vegetarische pizza met bietenbodem

Een ideale manier om extra groentes binnen te krijgen; ook een perfect recept voor de kleintjes!

In dit recept maak je de bodem altijd vooraf en beleg je deze na het afkoelen met lekkere, lichte ingrediënten. Deze pizza kun je koud eten; lekker als lunch bijvoorbeeld!

Wil je een warme pizza dan kun je deze natuurlijk ook beleggen met wat courgette, tomaat, verse kruiden en mozzarella bijvoorbeeld. De pizza moet dan nog 15 minuten extra in de oven na het beleggen.

Benodigdheden pizzabodem (2 porties):

  • 200 gram voorgekookte bietjes
  • 50 gram havermout
  • 50 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • Peper en zeezout
  • Italiaanse kruiden naar smaak

Benodigdheden beleg

  • 150 gram broccoli
  • 150 gram bladgroente naar keuze
  • 2 à 3 el hummus
  • ½ rode ui
  • Klein scheutje extra vierge olijfolie
  • Eventueel wat garnering zoals verse geitenkaas, granaatappelpitjes of pijnboompitten

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pureer de biet en voeg alle ingrediënten voor de pizzabodem samen in een kom. Roer tot een deeg.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer het deeg uit in pizzavorm.
  4. Zet de pizzabodem 25 minuten in de oven.
  5. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in 7 minuten beetgaar. Laat afkoelen op keukenpapier zodat ze goed droog zijn.
  6. Snipper de rode ui.
  7. Smeer de pizzabodem in met hummus en beleg met de broccoli, ui en de bladgroentes.
  8. Voeg eventueel wat druppels olie, verse kruiden, peper en zeezout naar wens toe.

VOEDINGSWAARDEN PER PORTIE KCAL: 453

Koolhydraten: 29,5 gram, Eiwitten: 20,5 gram, Vetten: 31,5 gram, Vezels: 12 gram


DOWNLOAD HET SUIKERVRIJE DAGMENU

Activeer je vetverbranding en krijg meer energie met de makkelijke suikervrije en koolhydraatarme recepten uit het dagmenu!

  • Met 14 makkelijk toepasbare tips voor snel resultaat!

Meer dan 60.000 bezoekers hebben dit dagmenu al gedownload.


4 reacties op “Vegetarische pizza met bietenbodem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *